Dat meldt het Nederlandse bedrijf Narrowstep dat de internetuitzendingen van het EK Hockey in Manchester verzorgt. Op het online hockeykanaal Fieldhockey.tv zijn hoogtepunten en samenvattingen van alle duels te zien. Ook staan de beelden embedded op de hockeysite van de Rabobank, de site van de Nederlandse hockeybond en de site van het EK.

"Dit zijn cijfers die zelfs mijn verwachtingen overtreffen", zegt John Goedegebuure van Narrowstep. "En het is nog lang niet over." Het Nederlandse heren- en damesteam zijn beide al doorgedrongen tot de halve finales van het EK. Dat is een van de verklaringen voor de interesse in de internetbeelden. "Ongeveer 40 procent van de kijkers komt uit Nederland", aldus Goedegebuure.

Fieldhockey.tv is een internationaal online themakanaal over hockey. De site startte in oktober 2003 vanuit Nederland en heeft volgens Goedegebuure sindsdien meer dan 6,5 miljoen kijkers uit 170 landen getrokken.

Rel

Het Nederlands mannenteam zorgde in de hockeywereld de afgelopen dagen voor een relletje omdat het team vlak voor het EK zelf een eigen website lanceerde op Nederlandshockeyelftal.nl.

De spelers willen daarmee zelf hun imago- en portretrechten uitbaten. Bovendien zou de hockeybond KNHB te lang hebben gedaan over het vinden van sponsors voor het team. De KNHB wist niet van het lanceren van de site.

Inmiddels willen de betrokkenen niets meer zeggen over het conflict over de site. KNHB-voorzitter Johan Wakkie liet vanuit Manchester weten dat er 'tijdens het EK niet over deze kwestie wordt gesproken'.

Het tournooi duurt tot zondag. De eerste drie landenteams kwalificeren zich voor de Olympische Spelen in China volgend jaar.