De domeinnaam 'pst.eu' is op 7 december vorig jaar als eerste door twee Nederlandse bedrijven geclaimd. Het Amstelveense Peripheral Systems Technology (PST) diende op 7 december om 11:07 uur een registratieverzoek in bij de domeinnaambeheerder Eurid. Het bedrijf PST Business Solutions uit Tiel was echter ruim zes minuten eerder. Beide partijen beweerden recht te hebben op de domeinnaam.

"Het andere bedrijf uit Amstelveen was ons voor met de .nl-domeinnaam, daarom vonden we dat we er nu snel bij moesten zijn. Bovendien hebben wij de merknaam met 'pst' beschermd bij het merkenbureau en hebben wij veel klanten in de Benlux", vertelt een woordvoerder van PST Business Solutions. Het bedrijf gebruikt nu het adres www.pstbusinesssolutions.com.

De kwestie is de eerste zaak waarover het arbitragecentrum voor .eu-domeinnamen zich heeft uitgesproken. Het arbitragecentrum ADR, dat valt onder de Tsjechische overheid, heeft het Tielse PST in het gelijk gesteld en schaart zich achter de beslissing van Eurid om het domein toe te wijzen aan de eerste die de aanvraag indiende, namelijk PST Business Solutions.