Google zet de deur naar Google Wave op een kier met de gesloten bèta van 100.000 gebruikers, schrijven ontwikkelaar Lars Rasmussen en productmanager Stephanie Hannes in een blogpost. De gebruikers mogen vervolgens ook nog mensen in hun omgeving uitnodigen, net zoals dat in het begin met Gmail ging.

Wave, zo schrijven de twee Googlemensen, is namelijk veel nuttiger als je vrienden, familie en collega’s het ook hebben. En als deze eerste preview goed gaat, dan zullen er nog meer mensen uitgenodigd worden.

Wel wijzen ze er op dat Wave nog niet helemaal af is. Soms komt er nog wel eens een crash voor, delen van het systeem zijn langzaam en de user interface is hier en daar slordig. Bovendien zijn er een paar belangrijke features nog niet helemaal geïmplementeerd.

Zwitsers communicatiezakmes

Wave, dat in mei werd werd gepresenteerd, moet alle webdiensten, zoals Gmail, Google Docs, Google Talk, Picasa, Blogger en Sites op één plek samenbrengen. Daarnaast is er plek voor externe diensten als Twitter en spelletjes als Sudoko. Google zet Wave niet direct in de markt als een SharePointkiller, maar zo wordt het wel gezien.

Uitnodigingen zijn aan te vragen op de site. Wave werkt met alle moderne browsers, maar gebruik je Internet Explorer, dan vraagt Google om de omstreden Chrome plug-in te installeren. De plugin weigeren kan, maar dan brengt het gebruik van Google Wave in IE 'risico's met zich mee'.

Bron: Techworld.nl