Yildirim ontving tevens een cd-rom waarop moslims te zien zijn die de hitlergroet brengen, zo meldt dagblad Trouw. Yildirim verdenkt aanhangers van de partij PVV van Geert Wilders van de bedreigingen. Volgens de senator bevatten de dreigementen verwijzingen naar de PVV.

Yildirim zegt aangifte te hebben gedaan omdat hij wil dat de daders gepakt worden. Wel verklaarde hij tegenover persbureau Novum de Nederlandse samenleving te willen oproepen 'in opstand te komen tegen racisme en haat'.

Het Eerste Kamerlid uitte eerder deze week nog kritiek op Geert Wilders en diens partij. Volgens Yildirim moet de staat niet langer opdraaien voor Wilders' beveiliging omdat de politicus zelf verantwoordelijk zou zijn voor de onstane onveilige leefsituatie. De van oorsprong Turkse Yildirim doelt hiermee onder andere op de uitspraak van Wilders om de Koran te verbieden.

Naast de e-mail en de cd-rom, die ook een verwijzing naar een anti-islamcursus bevatte, ontving Yildirim ook al herhaaldelijk telefonische scheldkannonades. Overigens ligt Yildirim ook overhoop met zijn eigen partij, die overweegt hem te royeren. Tegen partijafspraken in nam Yildirim namelijk zijn senaatszetel in, nadat hij deze via voorkeursstemmen had verworven.