In december 2001 kwam de Amerikaanse uitvinder Dean Kamen met de 'Segway Human Transporter' op de proppen. Na een jaar van wilde speculaties binnen de it-wereld werd een scooter met twee naast elkaar geplaatste wielen onthuld die dankzij een ingenieus mechanisme altijd in evenwicht blijft.

Op een internetveiling op Amazon.com werden al de eerste drie exemplaren van het opvallende vervoermiddel aangeboden. De veiling eindigde afgelopen week en het hoogste bod op een van de drie Segways kwam uit op 160.100 dollar. Een persoon uit Texas heeft dit recordbedrag geboden, zo schrijft The Wall Street Journal.

De tweede bieder komt uit de Amerikaanse staat Illinois (104.100 dollar). De derde scooter wordt verstuurd naar iemand in Virginia die er iets meer dan 100.000 dollar voor over had om op het apparaat rond te gaan rijden.

Zoals het er nu naar uitziet gaat de normale verkoop van de scooters tegen het eind van dit jaar van start in de Verenigde Staten. In de winkel kost het vervoermiddel met een prijs van nog geen 4000 dollar een fractie van de op de veiling geboden bedragen.

De drie scooters die nu elk voor meer dan 100.000 dollar verkocht zijn, zullen wel gesigneerd worden door de uitvinder er van. Bovendien zijn de vervoermiddelen uitgevoerd met 'extra accessoires' zoals handgrepen gemaakt van titanium.