Hoewel de meeste gebruikers erg enthousiast zijn over Mac OS X Leopard, loopt een enkeling aan tegen zeer vervelende bugs. De belangrijkste fout doet zich voor in de Finder, wanneer gebruikers bestanden willen verplaatsen naar een externe schijf. Als die disc, zoals een USB disc, tijdens het kopiëren wordt ontkoppeld, is er kans dat er data verloren gaat. De fout zat ook al in voorganger Panther, maar is kennelijk nooit gerepareerd. Geadviseerd wordt om bestanden niet te verplaatsen maar eerst te kopiëren.

Onduidelijk is of Apple de fout gaat herstellen in het eerste servicepack dat binnen een maand wordt verwacht. Volgens AppleInsider betreft het een bestand van wel 267 MB met oplossingen voor fouten in firewall, Spotlight (zoeksoftware), kalender (synchronisatie) en email (notificaties).

Firewall verlamt Skype

De firewall van Mac OS X Leopard zorgt voor problemen, met name met Skype. Als de firewall wordt aangezet stopt het programma met werken, ook al staan de juiste poorten open. Voorlopig kan Skype onder Leopard alleen gebruikt worden als de firewall uit staat. Skype zegt zelf met een oplossing hiervoor te komen. Beveiligingsonderzoekers hadden al flink wat kritiek op de firewall, die zo lek zou zijn als een mandje.

Een bedrijfje uit Vught heeft inmiddels een tweak uitgebracht voor Time Machine, het programma dat kopieën maakt van alle bestanden op de harde schijf. De eerste testversies van Time Machine konden ook een back-up maken naar internet of harde schijven die in een lokaal netwerk zijn opgenomen, maar die mogelijkheid is nu verdwenen. Mac-Creations heeft een patch ontwikkeld waarmee die mogelijkheid weer wordt teruggetoverd.