De definitieve introductie van Windows Home Server is later dit jaar gepland. Er zijn twee manieren voor gebruikers om de software in handen te krijgen. Ontwikkelaars kunnen zich inschrijven voor Windows Home Server Code2Fame Challenge, een wedstrijd die Microsoft heeft opgezet om ontwikkelaars te stimuleren nieuwe applicaties en add-ons te ontwikkelen voor het serverbesturingssysteem. Microsoft stelt dat ontwikkelaars 50.000 dollar kunnen winnen in geld en prijzen.

Gebruikers die alleen willen experimenteren kunnen RC1 in handen krijgen door deel te nemen aan een enquête. Nadat zij deze hebben ingevuld mogen zij RC1 downloaden.

Bill Gates onthulde de Windows Home Server tijdens de opening van de Consumer Electronics Show in Las Vegas in januari. Deze eerste server voor thuisgebruikers moet gewone mensen helpen hun digitale informatie te beheren en beschermen en toegankelijk te maken. In maart werd bekend dat bètatesters sinds de aankondiging op de CES bijna 2.400 bugs hadden ontdekt in de software.

In eerste instantie zal Windows Home Server alleen worden gedistribueerd via hardwareverkopers. Hewlett-Packard was de eerste die getekend heeft om het besturingssysteem te distribueren op zijn Mediasmart Servers, die voor het eind van dit jaar beschikbaar zullen zijn. Ook Gateway, Lacie Group en Medion, die ook de hardware voor de server bouwt, gaan de software distribueren.