Na de printers zullen HP's computers en servers van een milieulabel worden voorzien, zo schrijft de San Francisco Chronicle.

Eco-oplossingen

Het eerste 'HP Eco Highlights'-label komt op twee LaserJetprinters en een nieuwe inkjet printer die bijna geheel van gerecycled materiaal zijn gemaakt. Het label geeft de groene eigenschappen van het product weer, zoals de mate van energiebesparing.

Daarnaast start HP met het Eco Solutions-programma, waardoor bedrijven hun belasting van het milieu met 30 procent kunnen terugdringen. Onderdeel van het programma is een CO2-calculator, een idee dat lijkt te zijn afgekeken van printerproducent Xerox, en een tool waarmee bedrijven de gevolgen en kosten van hun printgedrag kunnen meten.

Printing-on-demand

Met een verbeterde slaapstand-knop zouden HP-printers vanaf 2009 20 procent meer energie besparen dan met de huidige. Ten slotte stimuleert HP groene alternatieven, zoals fotoprintkiosken voor winkels die sneller opstarten en een digitale printing-on-demand-oplossing voor boeken en kranten. "De kern van onze aanpak is het voor klanten mogelijk te maken om verstandige keuzes te maken", zegt Finola Howe van HP's Imaging en Printing Group.

250 miljoen inktcartridges

HP doet ook mee met het Climate Savers Computing Initiative, dat de it-sector zelf 'groener' hoopt te maken. Zo moeten de LaserJet en inkjetprinters tegen 2011 40 procent minder energie verbruiken en zal het bedrijf tegen 2010 drie keer zoveel gebruikmaken van gerecyled materiaal. Ook belooft HP dat al het fotopapier voor de consumentenmarkt van duurzame leveranciers zal komen en zijn er sinds 1991 meer dan 250 miljoen inktcartridges hergebruikt.