De curatoren van KPNQwest hadden een kort geding aangespannen tegen het bankenconsortium van KPNQwest waarin zij de vijftien miljoen euro opeisten die door klanten was opgehoest om het netwerk in de lucht te houden. De banken weigeren echter het geld over te maken zonder extra garanties over de boedel van KPNQwest.

Curator Meijer van KPNQwest zegt tegen het FD dat het einde van KPNQwest nu nabij lijkt. "Ik ga nog een laatste gesprek aan met de banken en als dat niets oplevert lijkt het waarschijnlijk dat aan het einde van de middag een persbericht komt waarin we zeggen dat KPNQwest er mee ophoudt", aldus de curator.

Volgens de rechtbank zijn er onvoldoende juridische gronden om de eis van de curatoren te kunnen toewijzen. Wel vindt de president dat de banken 'iets zouden moeten doen' om KPNQwest te redden.

De banken, waaronder ABN Amro en Fortis, menen dat zij als eerste aanspraak maken op het geld en stellen dat er een afspraak is met de curatoren dat er eerst zekerheden worden gegeven voordat het geld wordt overgemaakt. De banken hebben naar schatting zo'n 225 miljoen euro te vorderen van KPNQwest, als gevolg van KPNQwests aankoop van het netwerk van GTS Ebone.