De miljoenen Flickr-gebruikers kunnen hun geüploade foto's nu ook online bewerken. Daartoe is moederbedrijf Yahoo een samenwerking aangegaan met de bestaande fotodiensten van Picnik. Dat meldt George Oates van Flickr op z'n blog.

De mogelijkheid om op Flickr foto's te bewerken was veelgevraagd en langverwacht. Flickr, de populairste fotodeelwebsite ter wereld, was op dit punt een achterloper. Concurrenten als Snapfish, Shutterfly en Google's Picasa bieden al wel geïntegreerde upload- en edit-mogelijkheden. Daarnaast bestaan er nog een aantal 'losse' online fotobewerkingsdiensten zoals Fotoflexer en Fauxto.

Ook betaaldiensten

Picnik biedt een twintigtal bewerkingstools zoals contrast- en kleurenmanipulatie, rode ogen verwijderen, speciale effecten en het toevoegen van randen. Picnik heeft voor de integratie met Flickr gebruikgemaakt van de applicatiekoppeling van Flickr, de zogenaamde Application programming interface (API).

Of de overname van Picnik door Yahoo ook een optie is geweest, willen beide bedrijven niet bekend maken. Picnik biedt ook een uitgebreide versie van haar bewerkingssoftware aan voor 25 dollar per jaar. Ook Flickr heeft overigens een betaalde versie: voor 25 dollar per jaar kunnen gebruikers onbeperkt uploaden.