Mikro-Electro neemt 20 van de meer dan 30 vestigingen van De Harense Smid over. Die winkels zijn vandaag weer open gegaan. Van de 460 medewerkers gaan er 300 mee naar de nieuwe eigenaar, meldt Omroep Brabant. De Harense Smid blijft de eigen naam en het hoofdkantoor in Oss houden.

Mikro-Electro en De Harense Smid zijn bekenden van elkaar: ze doen al jarenlang gezamenlijk inkopen. Naast de eigen winkels heeft Mikro-Electro sinds enige jaren ook de winkelformule It’s Electronics met ongeveer 10 winkels. Dat merk was tot 2011 onderdeel van Impact Retail, dat ten onder ging. Mikro-Electro nam daar een deel van over.

'Formule opnieuw neerzetten'

Mikro-Electro zegt de winkelformule van De Harense Smid “opnieuw te willen neerzetten”, zegt directeur Jan Hoogstrate tegen Omroep Brabant. Hij zoekt onderlinge versterking van de verschillende formules. Hoogstrate zegt ook de verplichtingen van De Harense Smid over te nemen als het gaat om reparaties en klachten van klanten.

Curator Daan Schalken zag gisteren al mogelijkheden voor een doorstart van De Harense Smid. Hij sprak van “enkele overnamekandidaten”. Twee weken geleden ging ook Block Electrostore failliet. Over een eventuele doorstart van die keten is nog niets bekend.