De nieuwe generatie developers moet niets hebben van een autoritaire bedrijfsleiding, stelde een van de sprekers, Gary Hamel van de London Business School. Volgens hem is het de meeste gezag-fobische beroepsbevolking in de geschiedenis.

Andere verwachtingen

"Het is een generatie met heel andere verwachtingen. Het zijn mensen die ervan uitgaan dat als je de leiding hebt, dat komt omdat werknemers bereid zijn jou te volgen.” Om die bereidwilligheid af te dwingen zouden managers veel meer verantwoordelijkheid moeten overdragen aan hun personeel, voorspelt Hamel. Niet alleen moeten werknemers alle vrijheid krijgen om creatief te zijn, ook moeten ze allemaal een geldpotje beheren die ze kunnen inzetten voor onderzoek en ontwikkeling.

“Als je dat niet doet, zul je nooit van een conservatief in een innovatief bedrijf veranderen. Je gijzelt dan je eigen medewerkers en die zullen zich van je vervreemden”, aldus Hamel, die daarmee onder meer doelt op Microsoft, HP, Dell en Intel.

Top-down tegenstrijdig met trends

Spreker Kevin Jones, strateeg bij een organisatie-adviesbureau voor NASA's Marshall en Goddard Space Flight Centers, liet merken het met Hamel eens te zijn. Ook volgens hem is er binnen veel it-bedrijven nog altijd sprake van een traditionele bedrijfscultuur die radicaal door de bedrijfsleiding aangepast zou moeten worden. “De topdown-mentaliteit van de managers van vandaag komt niet overeen met de wijze waarop IT de samenleving heeft gedemocratiseerd. Het zijn twee wereldblikken die samen voor conflicten zorgen.”

Hamel ziet de ‘bring your own device’-trend als een signaal dat bedrijven hun werknemers meer vrijheid geven. “BYOD is een mooie ontwikkeling, maar ik denk dat het een begin vormt van een veel meer radicale verandering. Bureaucratie moet sterven, daar mag geen discussie over zijn.”