Oracle-ceo Larry Ellison en Google-directeur Larry Page moeten volgende week maandag aanwezig zijn bij een bijeenkomst over een schikking van de patentzaak tussen beide bedrijven rond het gebruik van Java in Android. Een rechter in het Californische San Jose heeft eind vorige week besloten dat beide bestuursvoorzitters acte de presence moeten geven tijdens een overleg om te komen tot een schikking, meldt het persbureau Bloomberg.

Google en Oracle waren van plan om andere hooggeplaatste managers te sturen naar de bijeenkomst, maar de rechter wil beide bedrijven verplichten om Ellison en Page zelf te sturen. Google en Oracle weigeren vooralsnog commentaar over de kwestie, aldus Bloomberg.

Miljarden

Oracle startte vorig jaar een rechtszaak tegen Google omdat het bedrijf de patenten op zijn Java-technologie zou hebben geschonden met het mobiele besturingssysteem Android. Ook zou Google met Android inbreuk hebben gemaakt op Oracle's auteursrecht door stukken code te kopiëren. Oracle eist miljarden aan schadevergoeding. Ook eist de databasegigant de vernietiging van alle producten die zijn rechten schenden.

Eerdere pogingen om te komen tot een akkoord, waaronder privé-gesprekken, hebben tot niets geleid, stellen Oracle's advocaten in een rechtbankdocument. Als beide partijen er niet voortijdig uitkomen, start de rechtszaak op 31 oktober in San Francisco.