Larry Ellison staat er om bekend dat hij geen blad voor de mond neemt. Dat imago koestert hij zelf. Vandaar dat Ellison dit weekend in de pen klom en verschillende media een e-mail stuurde waarin hij de raad van commissarisen van HP afkraakt. Volgens Ellison is het onbegrijpelijk dat de raad heeft besloten om de beschuldiging van seksuele intimidatie te openbaren terwijl intern onderzoek Hurd hiervan volledig vrijpleitte.

Laf

“Met het verlies van Mark Hurd heeft de raad gefaald om in het belang van HP’s werknemers, aandeelhouders, klanten en partners te handelen”, aldus Ellison. “De raad van HP geeft toe dat het de beschuldigingen van seksuele intimidatie heeft onderzocht en dat die claims totaal vals waren.”

Volgens Elisson is het ontslag daarom een “laffe daad van bedrijfspolitieke correctheid”. “De raad van HP heeft zojuist de slechtste personeelsbeslissing gemaakt sinds die idioten van Apple’s raad Steve Jobs ontsloegen alweer zoveel jaar geleden. Dat besluit heeft Apple bijna kapot gemaakt en dat zou ook zijn gebeurd als Steve niet was teruggekomen en hen redde.”

Tennisvriend

Ellison is bevriend met Hurd, ze tennissen regelmatig samen, meldt de New York Times. Hurd nam afgelopen vrijdag zelf (formeel) ontslag toen de raad van commissarissen de beschuldigingen bekend maakte. Alhoewel er geen bewijs was voor seksuele intimidatie, had Hurd wel ethische bedrijfsregels overtreden, concludeerde de raad.

Hurd erkent dat hij tussen 2007 en 2009 een relatie heeft gehad met marketing consultant Jodie Fisher. In een poging om de relatie stil te houden, heeft de topmanager er voor gezorgd dat aan de consultant salaris en onkostenvergoedingen werden uitbetaald. Hurd heeft eerder al zelf een schikking getroffen met de vrouw voor een onbekende som.