Tijdens een grote Google-storing vrijdag, waarbij ook YouTube en andere Google-diensten werden getroffen, deed zich ook een bizarre fout voor in de Google-zoekresultaten op het woord 'Gmail'. Daarin stond bijna bovenaan een directe link naar het Hotmail-adres van ene David S. Peck. Het tweede resultaat op de zoekterm die veel mensen intikten omdat ze Gmail niet konden bereikten leidde naar een leeg mailvenster met zijn mailadres al ingevuld.

Bedolven

Het resultaat was dat Peck werd bedolven onder vele duizenden mails van mensen die hem een leeg mailtje stuurden (zij klikten kennelijk per ongeluk op verzenden). "Ik blijf maar duizenden lege mailtjes zonder onderwerp krijgen. Ik krijg er vijfhonderd per uur, het is niet te stoppen", aldus Peck tegen Techcrunch. De rare fout in het Google-resultaat verscheen volgens Peck donderdagavond en bleef er een kleine dag in staan.

Storing

Of er een verband is met de Google-storing vrijdagavond is niet zeker. Rond 8 uur 's avonds (Nederlandse tijd) kwamen de Google-servers in de problemen. De storing trof behalve Gmail ook Drive, Calendar, Hangouts en Google+. Door het down gaan van de laatste was ook reageren op YouTube niet mogelijk, doordat de videodienst sinds november Google+ gebruikt voor reacties. Google's zoekmachine bleef wel gewoon werken.

Gebruikers ondervonden ongeveer anderhalf uur last van de storing, maar volgens Google was hij na 35 minuten opgelost. De oorzaak van de storing was een interne softwarebug.