De directie van Data Domain heeft het bod van 2,1 miljard dollar geaccepteerd. De leverancier van software voor deduplicatie van storage komt in handen van EMC. Die opslagleverancier heeft al deduplicatie in huis, eigen software van het eerder ingelijfde bedrijf Avamar en andere technologie in licentie van Quantum.

EMC brengt Data Domain onder in een eigen divisie en voert diens producten via zijn sales-kanaal. Dit had ceo Joe Tucci al toegezegd in een open brief aan Data Domain en diens werknemers.

Overnamestrijd

Concurrent NetApp aasde ook op Data Domain. Aanvankelijk waren die twee een overname voor 1,5 miljard dollar overeengekomen, maar EMC gooide roet in het eten. De twee storageleveranciers hebben sinds begin juni om en om miljarden geboden op het gewilde bedrijf.

Het laatste bod van NetApp was 1,9 miljard dollar, het bedrijf verklaarde niet hoger te kunnen gaan. EMC is daar dus vlot overheen gegaan: het heeft zijn voorlaatste bod van 1,8 miljard verhoogd naar 2,1 miljard dollar. NetApp krijgt nog wel 57 miljoen dollar schadevergoeding van Data Domain voor het opbreken van de reeds overeengekomen overname.