Het systeem voor de HP-notebooks heet Next.tv en wordt geleverd door iptv-leverancier Dave Networks. Laptops met het p2p iptv-systeem zullen vanaf eind september beschikbaar zijn. Het gaat daarbij in eerste instantie om de HP Pavilion en de Compaq Presario. Begin 2008 moeten alle consumenten-notebooks van HP zijn uitgerust met Next.tv.

De iptv-dienst zal van start gaan met vijftig kanalen. Dave Networks en HP hebben daartoe afspraken gemaakt met grote kabelaanbieders en producenten. Hoewel nog lang niet alle namen van de content-leveranciers bekend zijn, is wel duidelijk dat onder meer Endemol, CBS en Freemantle programma's zullen leveren.

Via Next.tv zal het zowel mogelijk zijn om live streams te bekijken als om oude programma's op te vragen. Gebruikers van Next.tv hoeven niet te betalen voor de dienst. Ze krijgen wel reclame voorgeschoteld.

Hoewel Next.tv aanvankelijk alleen beschikbaar is op notebooks van HP, is het de bedoeling dat het iptv-systeem uiteindelijk beschikbaar wordt voor gebruik op alle pc's. Geïnteresseerden kunnen zich via de site van Next.tv alvast aanmelden voor de bèta-lijst. De software is vooralsnog niet geschikt voor de Mac.