Als het aan directeur engineering Scott Huffman ligt, lopen mensen binnenkort rond met microchips in hun hoofd en wordt alles wat een microfoon kan bevatten ingezet om tot betere inzichten te komen wat mensen willen. Google hoopt zo zijn zoekfunctionaliteit te verbeteren. Inhaken op complexe interacties is noodzakelijk, meent Huffman.

“Computers worden zo goedkoop dat het onvermijdelijk is dat devices om ons heen gemeengoed worden, of het nu gaat om onze auto of Google Glass”, zegt Huffman in een interview met de Britse krant Independent. De Amerikaan bezocht deze week het hoofdkantoor van Google in Groot-Brittannië.

Echt handsfree Googlen

Huffman gelooft dat een microfoon in het plafond zou kunnen helpen om verbale zoekopdrachten uit te voeren die direct via een chip in je hoofd beantwoord kunnen worden. Zo hoeft het niet langer noodzakelijk te zijn om je telefoon uit je broekzak te halen om bijvoorbeeld te kijken wanneer de trein vertrekt.

“Net als een geweldige persoonlijke assistent, kan deze technologie je onderbreken en aangeven dat je nu moet vertrekken. Het brengt je de informatie die je wilt.” Huffman denkt dat het daarmee overbodig wordt om handmatig zoekopdrachten op Google’s website in te voeren.

Lees hier het volledige interview met de Google-directeur.