In de aanklacht staat dat Youtube zich lang bewust is van een patroon van grootschalig inbreuk op het auteursrecht door Youtube, zo meldt Business Wire. Ook staat in de aanklacht dat de videowebsite een strategie hanteert die het gebruikers toestaat en aanmoedigt om materiaal te uploaden dat auteursrechtelijk is beschermd.

Volgens de Football Association (FA)is het dit bedrijfsmodel geweest dat Google over de streep heeft getrokken om Youtube over te nemen voor 1,65 miljard dollar.

Youtube wordt op dit moment niet alleen aangeklaagd door de FA. In maart heeft mediabedrijf Viacom een rechtszaak met een eis van één miljard dollar aangespannen tegen de videowebsite.

Cnet meldt dat er geruchten de ronde doen dat ook de Thaise overheid Youtube voor de rechter wil slepen vanwege een clip waarin de koning van Thailand werd bespot.

Google heeft laten weten dat het niet aansprakelijk is voor materiaal dat door gebruikers wordt gepost op de videowebsite. Het bedrijf beroept zich op de Digital Millennium Copyright Act (DMCA).