Volgens het platform waren slechts drie .nl-domeinnamen van kabinetsleden geregistreerd: rogervanboxtel.nl, annemariejorritsma.nl en gerritybema.nl. De andere namen heeft EPN zelf maar vastgelegd met behulp van de internetdienstverlener Intermax.

Deze 25 namen – zoals Elsborst.nl, Janpronk.nl, Tinekenetelenbos.nl, Gerritzalm.nl, Rickvanderploeg.nl en Jobcohen.nl – worden dinsdag kosteloos virtueel aan de bewindslieden aangeboden om 'domeinkaping te voorkomen'. Wimkok.nl was niet meer te redden: deze naam is al eerder geregistreerd door een Utrechtse rijwielhandelaar met dezelfde naam.

"De Nederlandse overheid probeert Nederlanders massaal online te krijgen, maar die pogingen hebben op de kabinetsleden zelf nog weinig invloed. Alleen Roger van Boxtel geeft het goede voorbeeld door via zijn website direct contact te zoeken met de burger", zo stelt EPN. "Ook de rest van het kabinet en zelfs de kamerleden zouden internet meer moeten inzetten om meer inzicht te geven in wat ze feitelijk doen en waar ze voor staan."

In EPN zijn partijen vertegenwoordigd uit het bedrijfsleven (zoals Casema, Cap Gemini, Microsoft en KPN), de wetenschap (zoals de TU Delft) en de overheid (zoals diverse grote gemeenten). Het doel van het platform is de maatschappelijke acceptatie van de elektronische snelweg te vergroten en te versnellen.

Het Christen Democratische Tweede Kamerlid Joop Wijn is lid van de Raad van Advies van EPN. Wijn vindt dat de nieuwe situatie bij het registreren van domeinnamen (waarbij het toetsingskader nog verder wordt geliberaliseerd) leidt tot 'een chaos van oneerlijkheid en onduidelijkheid'. EPN is het daarmee eens. Vandaar de ludieke actie.