Het Britse bedrijf Environmental Business Products (EBP) ligt al langer overhoop met Epson. Zover dat de Britse Hoge Raad zich binnenkort over de zaak zou buigen. Nu zijn de partijen buiten de rechter om tot een schikking gekomen. Epson beschuldigt EBP van het schenden van patenten.

EBP biedt inktcartridges en navullingen aan die gebruikt kunnen worden in Epson-printers. De producten zijn echter wel veel voordeliger dan de artikelen van Epson. Dat was de printerfabrikant een doorn in het oog omdat de inktcartridges veel geld opleveren.

EBP is nu met de levering van inkt en inktcartridges voor Epson-printers gestopt omdat het bedrijf er niet zeker van is dat daarmee het geen patenten schendt, zo stelt het bedrijf. Verder draait EBP op voor de juridische kosten en zal het bedrijf een schadevergoeding aan Epson betalen. Hoe hoog deze vergoeding is, is niet bekend.

Eerder deze week trof Epson ook al een schikking met Multi-Union Trading in Hong Kong. De twee bedrijven besloten dat Multi-Union Trading stopt met het in de Verenigde Staten aanbieden van 75 cartridges.