De dienst zal door Napster en Ericsson aan aanbieders van mobiele telefonie worden verkocht. Deze operators kunnen de dienst vervolgens aan hun klanten aanbieden, zo is het idee. De dienst moet binnen twaalf maanden in Europa van start gaan.

Volgens Ericsson zijn muziekdownloads snel in populariteit gestegen doordat de kwaliteit van digitale muziek sterk is verbeterd en omdat er steeds betere en kleinere draagbare muziekspelers verkrijgbaar zijn. Ook wordt muziek voor de mobiele telefoon steeds belangrijker omdat het gebruikt kan worden als ringtone of ringbacktone.

Wat de nummers in de nieuwe mobiele muziekwinkel gaan kosten, is nog niet bekend. De betaling zal in ieder geval geschieden via de mobiele-telefoonrekening.

Het bedrijf Napster, dat tot voor kort nog Roxio heette, biedt nu downloads aan voor 99 dollarcent per nummer. Ook kunnen gebruikers een abonnement van tien dollar per maand afsluiten.

Ericsson en Napster zijn niet de enige partijen die samenwerken om te komen tot een mobiele muziekdienst. Onlangs kondigde Nokia al een samenwerking aan met Microsoft en Loudeye.