De Chinese Zheng Qingyin zou ongeveer tienduizend .eu-domeinnamen hebben geregistreerd. Eurid beschuldigt de vrouw echter van domeinkaping en is een rechtszaak gestart om de domeinnamen te onteigenen.

"Deze vrouw die meer dan tienduizend domeinen in haar bezit heeft is zonder twijfel een domeinkaper", vertelt Herman Sobrie van Eurid tegenover internetpublicatie Out-law. "We weten dat de vrouw de domeinnamen voor hoge prijzen doorverkoopt. Hoewel dit niet illegaal is, is het wel iets waar waar wij niet van zijn gediend", aldus Sobrie. Eurid heeft daarom de domeinnamen van de vrouw geblokkeerd.

"We weten zeker dat ze een domeinkaper is omdat niemand tienduizend domeinnamen nodig heeft", vervolgt Sobrie. Bovendien zegt Eurid een hoop klachten te hebben ontvangen over deze persoon, omdat ze de domeinnamen aanbiedt voor 500 tot 1500 dollar.

De vrouw heeft op haar beurt bij het Europese Hof van Eerste Aanleg een zaak tegen Eurid aangespannen om de blokkade van haar domeinnamen weer ongedaan te maken.