Voor sex.eu waren aan het einde van de dag al 213 aanvragen binnengekomen. Eén van de aanvragers was het Nederlands kerkgenootschap Rehoboth. De kans is echter klein dat die aanvraag wordt geaccepteerd, omdat het als 31ste binnenkwam en het niet waarschijnlijk is dat deze stichting houder is van het merk sex.

Na sex.eu was hotel.eu het meest geclaimde domein, gevolgd door travel.eu, jobs.eu, hotels.eu, casino.eu, poker.eu, golf.eu, business.eu en music.eu. De nummer elf van meest aangevraagde .eu-domeinnamen was porn.eu.

Elf uur 's morgens was het moment dat de bijna 800 geaccrediteerde providers in de EU hun aanvragen mochten doorsturen. De chaos waarvoor sommige Nederlandse hostingproviders op de eerste dag van de inschrijving vreesden, bleef - voor zover bekend - uit.

Van een stormloop was echter wel sprake. De eerste aanvraag (tickets.eu) kwam na 1,7 seconde over elf binnen, zo meldt domeinnaambeheerder Eurid. De tweede kwam 0,012 seconde later binnen. Om kwart over elf waren er al ruim veertigduizend aanvragen ontvangen. En rond kwart voor zeven 's avonds waren de eerste 100.000 aanvragen voor .eu-domeinnamen binnen

Vanuit Nederland kwam bijna 13 procent van alle domeinnaamaanvragen. Daarmee staat het op de derde plaats, na Duitsland en Frankrijk. Uit Duitsland kwam ongeveer 35 procent van alle aanvragen.

De inschrijving woensdag gold alleen voor houders van een merk en overheden. Vanaf 7 februari kunnen alle bedrijven hun namen laten vastleggen. Vanaf 7 april volgend jaar is de inschrijving van .eu-domeinen ook open voor burgers.