De euro blijft namelijk steeds maar weer in waarde dalen ten opzichte van de dollar. Dat maakt dat die ruwweg 1000 euro die je betaalt voor je iPhone 6 Plus (128GB) vandaag om 14.32 uur in Apple's boekhouding nog maar 1123 dollar waard is. Even voor het juiste beeld: dat was een maand geleden nog 1220 dollar en drie maanden geleden nog 1265 dollar.

Gaat Apple miljoenen dollars omzet kosten

Dat geeft Apple's cententeller nogal wat hoofdbrekens: laten we aannemen dat Apple niet 1 maar miljoenen iPhones heeft verkocht (sommigen spreken zelfs over "gigantisch" veel) en het laat zich uitrekenen dat er onder de streep financiële klappen vallen door de crisis waarin de Europese munt verkeert.

Dat maakt financieel analisten op Wall Street nerveus, schrijft Bloomberg. Ook Microsoft haalt zijn omzet voor een groot deel in euro's en komt eveneens deze week met nieuwe omzetcijfers. Investeerders dekken zich massaal in tegen de nadelige wisselkoersen, zo blijkt. "Een sterkere dollar is één van de grootste bedreigingen voor technologiebedrijven", tekent Bloomberg op uit de mond van een van de fondshandelaren.