Televisie blijft de belangrijkste nieuwsbron. Gemiddeld kijken Europeanen drie keer langer naar de televisie dan dat ze online zijn. Dit blijkt uit een studie van Jupiter Research.

Gemiddeld zijn Europese burgers vier uur per week online. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2003. Aan het lezen van kranten en tijdschriften wordt ongeveer drie uur per week besteed, zo schrijft het Franse persbureau AFP.

In Duitsland werd het langste naar de tv gekeken. Gemiddeld kijken Duitsers veertien uur per week naar de beeldbuis. Dit zou mede worden veroorzaakt door het grote aantal kanalen dat gratis te ontvangen is. In landen als Italië, Spanje en Zweden wordt het minst naar de tv gekeken.

In landen waar de breedbandpenetratie hoog is, brengen consumenten naar verhouding meer tijd online door, dan in landen waar minder mensen een breedbandverbinding hebben.

Volgens Mark Mulligan van Jupiter Research zal deze verschuiving effect hebben op de distributiestrategieën, advertentie-uitgaven en mediaconsumptie in Europa.