De Europese Commissie wil de regulator van domeinnamen, ICANN, vragen het nieuwe topleveldomein aan de commissie toe te wijzen. Het Britse advocatenkantoor Dibb Lupton Alsop (DLA) en de Europese organisatie van Internetproviders, EuroISPA, hebben Liikanen gewezen op de mogelijkheid om het .eu-domein te registeren.

Het advocatenkantoor heeft, zo meldt Silicon News, aan Liikanen een brief verzonden waarin hem het voorstel werd uitgelegd voor de .eu-domeinnaam: "Met meer dan zeven miljoen .com-domeinnamen is er vanuit bedrijven die aan e-commerce mee willen doen vraag naar nieuwe internetadressen. Deze bedrijven lopen dikwijls tegen al in gebruikzijnde adressen aan. Er is dus dringend behoefte aan nieuwe internationale internetadressen," aldus DLA.

Volgens het advocatenkantoor worstelen internetgebruikers daarnaast met de wirwar aan Europese domeinnaamextensies zoals .co.uk voor Groot-Brittanni├ź en .nl voor Nederland.

De letters 'eu' mogen tot nu toe alleen gebruikt worden voor de euro en voor de aandelenhandel.

Wanneer de letters eu beschikbaar komen als domeinextensie is nog onbekend. Dit hangt af van het besluit van de Europese lidstaten, aldus een woordvoerder van de Europese Commissie.