Bull ontving begin vorig jaar 450 miljoen euro van de Franse overheid op voorwaarde dat dit bedrag op 17 juni terugbetaald zou worden. Volgens Eurocommissaris Mario Monti (die belast is met concurrentietoezicht) heeft Frankrijk het geld nooit teruggevraagd en zijn daarmee de Europese regels voor staatssteun overschreden, zo meldt het persbureau AFP.

Volgens een interne memo van de hand van Monti zou Bull het bedrag over acht tot tien jaar moeten terugbetalen. Het bedrijf hoeft, als het aan Monti ligt, pas terug te betalen als het uit de rode cijfers is.

Bull is voor het grootste deel eigendom van France Telecom, het Japanse elektronicabedrijf NEC en het Amerikaanse Motorola. Zij bezitten ieder een deel van 16,9 procent. De Franse staat is voor 16,3 procent betrokken bij Bull en Dai Nippon Printing voor 5,3 procent.

Bij Bull werken nu ongeveer achtduizend mensen. Door middel van grote reorganisaties en het afsluiten van grote leningen probeert het bedrijf al sinds 2002 uit het financiële dal te klimmen.

De rechtszaak bij het Europese Hof van Justitie zal naar verwachting een jaar duren.