Acer is daarvoor in onderhandeling met verschillende telecombedrijven. Het wil zijn minilaptops gaan slijten in combinatie met T-Mobile, Vodafone en/of Orange-pakketten. Er wordt ook gesproken met providers in Taiwan. Acer benadrukt dat het overleg met de telefoonmaatschappijen nog niet is afgerond.

Extra ruimte

De Aspire one-laptop van het bedrijf heeft al een Wifi-verbinding, maar voor de zekerheid is er ruimte overgelaten voor de installatie van WiMax of 3G ondersteuning. WiMax is alleen, net als Wifi, nog niet overal verkrijgbaar. Het bereik van 3G-netwerken is in Europa en Taiwan daarentegen steeds groter. De module in de laptop zou HSDPA en HSUPA-ondersteuning moeten bieden.

De kleine laptops van Acer komen op dit moment in verschillende variaties. Ze wegen ongeveer 1 kilo en hebben een scherm van 8,9 inch. Het apparaat wordt verkocht met Linpus Linux Lite OS of Windows XP, en gebruikt een 1.6GHz Intel Atom microprocessor. De beschikbare opslagruimte varieert van een 8GB solid-state drive tot een 120GB harde schijf.

Andere initiatieven

Laptopfabrikanten als Asus denken op dit moment ook na over het standaard leveren van 3G-functionaliteit. Asus maakt de energiezuinige Eee PC's, en zou ook al in gesprek zijn met telecombedrijven. Dat meldt Techworld. Het Taiwanese Elitegroup Computer Systems (ECS) heeft al eerder zijn G10IL netbook van 3G-technologie voorzien.

Bundeling

De verkoop van de minilaptops zou kunnen gaan lijken op die van mobiele telefoons. De prijs van de laptops zou eventueel omlaag kunnen als de notebook wordt verkocht in combinatie met een mobiel internetabonnement. Op dit moment kost de Aspire one tussen de 400 en 500 dollar. Over eventuele prijzen in de toekomst is nog niets bekend.