Coppel was binnen het bedrijf verantwoordelijk voor de West-Europese markt en ook voor Canada. Yahoo zegt dat het opstappen van Coppel gepland was niks te maken heeft met de recente perikelen rondom het bedrijf, meldt Kara Swisher van de Wall Street Journal op haar blog.

Exodus van Yahoo managers

Begin vorige week moest CEO en oprichter Jerry Yang het schip ruimen bij Yahoo, ook al blijft hij wel bij het bedrijf betrokken als 'chief Yahoo'. Maar Coppel en Yang zijn niet de eerste mensen met topposities die vertrekken bij Yahoo of een stapje terug doen.

Zo vertrokken halverwege dit jaar bijvoorbeeld een drietal managers met belangrijke functies. Qi Lu, chef van Yahoos zoek- en advertentietechnologie; Vish Makhijani, een senior vicepresident die ook over de zoekdivisie gaat; en Brad Garlinghouse, een senior vicepresident die zich onder andere met maildiensten bezighoudt.

Pindakaasmemo

Ook stapten de oprichters van Flickr, Steward Butterfield en Caterina Fake, op bij het bedrijf. Eind 2006 werden de veranderingen aan de top min of meer al aangekondigd in de beruchte 'pindakaasmemo'.

Yahoo is ondertussen op zoek naar een mogelijke kandidaat om het bedrijf over te nemen of een partnerschap mee aan te gaan. Eerdere pogingen, zoals met Microsoft en Google, gingen om verschillende redenen niet door. En een nieuwe CEO is nog steeds niet aangewezen. Om te overleven kondigde Yahoo al aan een groot deel van het werknemersbestand te schrappen.