Reizigers moeten straks hun kaartje draadloos kunnen kopen. In de toekomst zal Eurostar overgaan op virtuele kaartjes, vertelde Eurostar-directeur Guillaume Pepy deze week aan het dagblad Le Parisian. Volgens Pepy moeten reizigers straks draadloos een kaartje kunnen kopen via wifi of hun mobiele telefoons op alle SNCF stations. Vanaf 2009 kunnen reizigers op de trein sowieso over wifi in de trein beschikken, aldus Pepy.

Het vernieuwde St. Pancras International station in Londen - eind- en vertrekpunt van Eurostar - is al voorzien van wifi en informatieterminals met aanraakschermen. Gare du Nord, Brussels Midi en Ashford International in Kent beschikken al veel langer over wifi. Dit wifi-netwerk wordt aangeboden door het Engelse bedrijf The Cloud.

Het bedrijf Thalys kondigde in 2005 al een experiment aan met wifi in de trein, maar pas volgend jaar zal deze dienst worden aangeboden op de routes van en naar Parijs, Brussel, Amsterdam en Keulen. Een combinatie van satelliet, gprs en umts moet een continue ontvangst garanderen.