Om alle aandelen van Yahoo te kunnen overnemen, heeft Miller, die de leiding had bij AOL van 2002 tot 2006, rond de dertig miljard dollar nodig volgens de Wall Street Journal. Maar de aandeelhouders van Yahoo staan niet te springen om deze eventuele overname. Miller is al maanden bezig om de aandeelhouders warm te krijgen maar vooralsnog zonder succes.

Lastig

Volgens insiders zou Miller aan die dertig miljard genoeg hebben om het bedrijf over te nemen. Eerder bood Microsoft nog ruim veertig miljard. Maar de insiders beweren ook dat het lastig gaat worden voor Miller om Yahoo op te kopen. Analisten vragen zich dan ook af of de overname een succes kan worden. En een andere Amerikaanse krant suggereert dat Miller helemaal niet van plan is om Yahoo over te nemen, maar Velocity Interactive, het bedrijf waar hij nu partner van is. Dat beweert de New York Post althans.

Geruchtenmolen op volle toeren

Afgelopen zondag circuleerde al andere geruchten dat Microsoft alsnog dicht bij een deal was met Yahoo om de zoektechnologie over te nemen. Maar de twee bedrijven ontkenden het nieuws stellig.

Yahoo zoekt wanhopig naar een potentiële partner of een overname om het bedrijf uit het slop te trekken. Met het vertrek van CEO Jerry Yang midden november zoekt het zoekconcern daarnaast ook nog naar stabiliteit.

Drie jaar gelden was Yahoo nog geïnteresseerd om AOL over te nemen, maar inmiddels bevindt Yahoo zich niet meer in die luxepositie. In oktober bekeken de twee bedrijven al de mogelijkheden van een eventuele samenwerking.