Dit geeft Sculley toe in een uitgebreid interview met Cult of Mac, waarin hij uitlegt wat de kracht van de huidige ceo Steve Jobs is. "Achteraf gezien was het een grote fout dat ik ooit ben ingehuurd als ceo", zegt Sculley. Volgens hem was Jobs eerste keus in 1983. "Maar de raad van commissarissen was niet bereid hem ceo te maken toen hij 25, 26 jaar oud was."

Na alle mogelijke high-tech kandidaten overwogen te hebben besloot David Rockefeller, destijds aandeelhouder van Apple, een andere industrie aan te boren voor een goede kandidaat. De headhunter selecteerde Sculley, destijds topman bij Pepsi. "Toen ik begon wist ik helemaal niets van computers", zegt hij. Het idee was dat er een nauwe samenwerking met Jobs tot stand gebracht zou worden. "Hij zou de technische kant doen en ik de marketing."

Breuk

Volgens Sculley hadden de commissarissen alles op alles moeten zetten om Jobs wel aan het hoofd van Apple te zetten. Dat was wat hij altijd wilde. "Hij was de voorzitter van de raad van commissarissen, de grootste aandeelhouder en hij runde de Macintosh-divisie, dus hij stond zowel onder als boven me." Sculley noemt het een façade en zegt dat er nooit een breuk geweest zou zijn als de raad zijn werk beter had gedaan.

Jobs verliet het bedrijf in 1985 nadat zijn voorstel om toch zelf aan het roer te staan van Apple, in plaats van Sculley, werd afgewezen. Hierna ging het snel bergafwaarts met Apple. Het tij keerde pas toen hij in 1997 eindelijk ceo kon worden van 'zijn' Apple nadat de de computerfabrikant zijn nieuwe bedrijf NeXT overnam.