Het is de bedoeling dat Aan de Stegge in april begint, zo heeft PCM bekendgemaakt. De benoeming moet nog worden goedgekeurd door de ondernemingsraad en de aandeelhouders.

"Met Ton aan de Stegge halen we een getalenteerde en gerespecteerde leider in huis die bewezen heeft dat hij bedrijven kan laten groeien en een echte teamspeler is. Hij is absoluut de juiste persoon om de strategie en bedrijfscultuur van PCM verder vorm te geven", aldus Erik van de Merwe, voorzitter van de raad van commissarissen.

Aan de Stegge heeft zin in zijn nieuwe baan. "Ik kijk er naar uit om samen met de medewerkers de onderneming uit te bouwen tot een van de grootste multimediabedrijven in Nederland. Ik zal veel aandacht geven aan het bij elkaar brengen van de verschillende culturen binnen PCM en het realiseren van nieuwe groeipaden."

Aan de Stegge stond vijf jaar lang aan het roer van Telfort. In oktober vertrok hij bij het telecombedrijf. Zijn vertrek viel samen met de officiële overgang naar KPN. KPN kocht Telfort in juni 2005 voor ongeveer een miljard euro.

"Mijn ervaring bij Telfort in het motiveren van medewerkers, het ontwikkelen van nieuwe markten en het herpositioneren van de bestaande business zal daarbij zeer goed van pas komen", denkt Aan de Stegge.

De huidige bestuursvoorzitter van PCM (uitgever van onder meer NRC Handelsblad, de Volkskrant en Trouw), Theo Bouwman, kondigde eerder dit jaar aan dat hij vertrekt. Hij wordt lid van de raad van commissarissen.