Zij heeft daartoe een contract getekend met de Penguin Group, zo bericht The Mercury News. De bedoeling is dat het boek in het voorjaar van 2006 verschijnt.

De vijftigjarige Fiorina zal in het boek schrijven over haar carrière. Ook geeft ze haar mening over uiteenlopende onderwerpen, zoals over de positie van vrouwen in het bedrijfsleven en over de invloed van technologie.

Een jaar geleden riep het zakenblad Forbes Fiorina uit tot een van de meest invloedrijke vrouwen ter wereld. Fiorina stond op de tiende plaats in het totaaloverzicht. Fiorina was de enige it-vrouw in de topvijftig.

De hoge positie op de lijst van Forbes kon niet voorkomen dat Fiorina in februari het veld moest ruimen als bestuursvoorzitter van HP. De tegenvallende resultaten van HP en een verschil van mening over de te voeren strategie lagen ten grondslag aan het vertrek van Fiorina.

Kort na haar ontslag werd Fiorina genoemd als kandidaat voor het voorzitterschap van de Wereldbank. Uiteindelijk ging deze baan naar Paul Wolfowitz, de voormalige Amerikaanse onderminister van Defensie.