Met beide bedrijven verwacht Exact binnenkort overeenstemming te bereiken, zo heeft het bedrijf woensdag bekendgemaakt. De overnames passen volgens de directie in de strategie van Exact om zijn marktaandeel onder grote bedrijven te vergroten en te investeren in specifieke branches zoals dienstverlening, de bouw en de non-profitsector.

Het in Woerden gevestigde AllSolutions is gespecialiseerd in software voor organisaties in dienstverlening en de non-profitsector. Het bedrijf verwacht over 2005 een omzet te realiseren van vier miljoen euro, heeft 34 medewerkers en is winstgevend.

Kooijman Software op zijn beurt heeft 3200 klanten in de bouw- en educatiesector. Exact had in de bouwsector al een marktaandeel van 25 procent op het gebied van financiële software. De bedrijven zijn overigens geen vreemden voor elkaar: Kooijman Software was al achttien jaar dealer van Exact.

Het winstgevende bedrijf heeft in totaal 83 medewerkers en verwacht over 2005 een omzet te realiseren van 9 miljoen euro. Kooijman zal een zelfstandige divisie gaan vormen.

De beide overnamesommen, waarvan de hoogte niet is bekendgemaakt, zal in contanten worden voldaan.