De software, Application Resonse Measurement (ARM), voert metingen uit op de applicatielaag en controleert of er vertragingen optreden in het netwerk of op de server. Als er vertragingen optreden in bijvoorbeeld een Citrix-applicatie, dan geeft de software aan of dat door de server, vertraging op het netwerk, of door de Citrix-applicatie zelf komt.

De acceleratiesoftware van Exinda wordt zonder extra kosten gebundeld met ARM, aldus oprichter Con Nikolouzakis. Volgens hem is het gebruik van acceleratiesoftware vrijwel nutteloos als niet te meten valt welke prestatieverbeteringen worden behaald.

"Je kunt meer uit je infrastructuur halen door de hoeveelheid data met een x-percentage te verminderen of de doorvoersnelheid met een y-percentage te verhogen", stelt Nikolouzakis. "Maar zonder meetsoftware kun je niet finetunen op de gebruikservaringen en productiviteit binnen je bedrijf."

Investeren in bandbreedte, extra servers en load balancers heeft bovendien niet altijd zin, aldus Nikolouzakis. "Vaak hebben dit soort investeringen helemaal geen effect voor de eindgebruiker." Bron: Techworld