Live Search-directeur Brad Goldberg is de volgende in een reeks vertrekkende leidinggevenden bij Microsofts internetpoot. Microsoft bevestigt Golderbergs vertrek tegenover de site Techflash. Hij verkast naar de investeringsmaatschappij Peak6 en wordt vanaf begin 2009 vervangen door Microsoft-veteraan Mike Nichols. Recent vertrokken ook al twee andere managers bij Microsofts internetdivisie.

Cashback levert weinig op

Goldberg lanceerde tijdens zijn periode als Live Search-hoofd een aantal opvallende initiatieven om marktaandeel te winnen voor Microsofts zoekmachine, zoals het Cashback-programma, waarmee gebruikers geld krijgen terugbetaald voor aankopen die zij doen naar aanleiding van een zoekopdracht via Live Search.

Vorige maand bleek dat Cashback weinig zoden aan de dijk heeft gezet. Het Amerikaanse marktaandeel van Live Search in oktober was volgens cijfers van Hitwise 5,4 procent, terwijl dat een jaar eerder nog 7,4 procent was.

Uit het onderzoek van Comscore kwamen iets betere cijfers naar boven: een marktaandeel van 8,5 procent. Maar ook dat was een daling ten opzichte van 2007, toen het aandeel 9.7 procent bedroeg.

Microsoft wist echter onlangs ook een belangrijke vis binnen te halen. Yahoo-veteraan en topontwikkelaar Qi Lu wordt de nieuwe baas van de online divisie van Microsoft.