Met de kaart zijn gebruikers in staat om draadloos foto's te verzenden naar thuispc's of fotosites. Het bedrijf is met diverse websites aan het onderhandelen om voor elkaar te krijgen dat foto's direct worden geüpload op die websites via een thuisnetwerk of hotspot, zo stelt de oprichter en topman van Eye-Fi Yuval Koren.

De kaart zal ongeveer honderd dollar (75 euro) gaan kosten. Over de geheugencapaciteit van de kaart heeft Koren geen specificaties gegeven, maar uit zijn verhaal leek naar voren te komen dat de kaart ongeveer 2 GB aan geheugen heeft, zo schrijft Cnet.

Het is de bedoeling dat de netwerkfuncties van de kaarten worden uitgeschakeld als er geen foto's worden verzonden, zodat de batterij langer meegaat. Omdat de wifi-chip op de kaart is bevestigd is er geen interactie tussen de netwerkfuncties en het functioneren van de camera op zich, zo stelt het bedrijf.

De prijs van standaard sd-kaarten ligt momenteel rond de 25 euro. Kaarten van 4 GB worden voor ongeveer 65 euro verkocht. Koren denkt echter dat sommige mensen eerder zullen kiezen voor een wifi-functionaliteit dan voor meer geheugen.