Na het winnen van de gouden Spinaward in 2003 sleept de internetconcertzender opnieuw een prijs in de wacht. Bij de uitreiking van de Europrix werd Fabchannel verkozen tot beste Nederlandse multimediaproductie van 2005. Na het winnen van de categorie 'Kennis Ontdekking en Cultuur' eindigde de zender in het overall-klassement boven de andere zeven categoriewinnaars.

Fabchannel zendt wekelijks concerten, festivals, competities en lezingen vanuit Paradiso en Melkweg live uit op internet. Het video on demand-archief van Fabchannel telt momenteel 370 volledige concertregistraties en is daarmee volgens de initiatiefnemers het grootste concertarchief ter wereld. De concerten zijn gratis te bekijken.

In 2000 vond de eerste uitzending van Fabchannel.com via internet plaats. Inmiddels wordt er drie à vier keer week uitgezonden. Sinds het prille begin is er veel veranderd. Werd in de beginjaren nog vanuit een bezemkast uitgezonden, sinds begin van dit jaar heeft de site een professionele digitale videostudio tot zijn beschikking. Deze stelt Fabchannel in staat om concerten op hoogwaardige kwaliteit te produceren voor breedbandinternet, dvd en digitale televisie.