De twee bedrijven hebben de makers van 'Scrabulous' daarom gevraagd hun activiteiten te staken, zo meldt The Wall Street Journal. Ook hebben zij Facebook gevraagd de applicatie te verwijderen. Woensdag had het spel meer dan 600.000 actieve gebruikers op Facebook. Het spel is ook te spelen via Scrabulous.com.

Hasbro heeft de rechten op Scrabble in Noord-Amerika, Mattel in de rest van de wereld. Scrabulous is een Facebook-applicatie die sterk lijkt op het originele bordspel. Het bord van Scrabulous lijkt als twee druppels water op dat van Scrabble en ook de spelregels zijn precies hetzelfde.

Spelers van Scrabulous reageren boos op de actie van Hasbro en Mattel. Op Facebook is de groep 'Save Scrabulous' van start gegaan. "Uit protest heb ik mijn Scrabble-bord verbrand", aldus één van de mensen die zich bij de groep hebben aangesloten.

"Wat consumenten zich wellicht niet realiseren, is dat een illegale kopie is", stelt Hasbro in een reactie. Het bedrijf raadt spelers aan om gebruik te maken van een legale Scrabble-site. De ontwikkelaars van Scrabulous, de broers Rajat en Jayant Agarwalla uit India, maakten de applicatie juist omdat ze geen goede online versie van het spel konden vinden.