Het meest gewild zijn de informaticastudenten van de Stanford-universiteit. Een merendeel van de huidige lichting van is al onder de pannen, terwijl zij officieel pas over enkele maanden zullen afstuderen, zo bericht TechCrunch.

Buitensporig salaris

Vorig jaar kregen topstudenten startsalarissen tot 70.000 dollar aangeboden. Dit jaar biedt sociale netwerksite Facebook 92.000 dollar, terwijl zoekmachine Google zelfs 95.000 voor it-talent overheeft. Studenten met de Masters-graad in Informatica zouden voor een buitensporig startsalaris van 130.000 dollar als associate product manager bij Google aan de slag kunnen.

RockYou

Studenten van de populaire 'Facebook Applications'-opleiding van Stanford worden ook geronseld door startups als Slide en RockYou. Laatstgenoemd bedrijf zou studenten lokken door te zeggen dat zij na hun afstuderen rustig mogen doorwerken aan hun eigen toepassingen.

Ongeloof

In sommige reacties op het TechCrunch-artikel wordt met ongeloof en verbazing gereageerd op de hoogte van de startsalarissen. Toch bevestigt een afgestudeerde informaticastudent van Stanford dat studenten aanbiedingen tussen 80 en 100.000 dollar krijgen. Voor hogere salarissen moeten zij wel enkele jaren werkervaring hebben.