Mark Zuckerberg, oprichter van Facebook, heeft aan de rechter gevraagd om de zaak te seponeren. De drie eisers vragen de rechter om alle eigendomsrechten van de website, die vele miljarden dollars waard zijn, aan hun over te dragen. De drie beweren dat Zuckerberg hun idee heeft gestolen toen ze nog gezamenlijk aan Harvard University studeerden.

In de aanklacht staat dat de drie in 2002 bezig waren met de ontwikkeling van een website genaamd Harvard Connection, die later ConnectU zou heten. Het jaar daarop huurden zij Zuckerberg in om de programmasoftware en andere zaken voor de website af te ronden. "Zuckerberg heeft een valse belofte gedaan toen hij overeenkwam om broncode te ontwikkelen en af te maken voor de website", zo staat in de aanklacht. "Zuckerberg was nooit van plan om de code te leveren en brak zijn belofte. Zijn bedoeling was om het idee te stelen, wat hij ook heeft gedaan."

De strijd tussen Facebook en de drie begon al in 2004. De originele aanklacht werd echter naar de prullenmand verwezen, naar het schijnt op basis van een detail. De drie hebben de zaak daarom verplaatst naar Boston, waar morgen een hoorzitting wordt gehouden over Zuckerbergs motie om de zaak te seponeren.

"Slechts een van de studenten had een idee om daadwerkelijk een groot bedrijf te bouwen. Die ene persoon was Mark Zuckerberg, de oprichter van de website Facebook", zo stelt de advocaat van Zuckerberg in een van de moties. Naast Zuckerberg worden ook vier van zijn zakenpartners en Facebook zelf genoemd als verdedigers in de zaak.