Officieel krijgt George Hotz (beter bekend onder zijn nickname Geohot) de functie 'project developer', waarbij vooralsnog stil wordt gehouden wat voor projecten dit zijn. Volgens geruchten gaat het om iOS-apps, en specifiek het topgeheime iPad-project van Facebook.

iPad2-uitdaging

De Facebook-pagina van Hotz heeft net vermeldt dat hij al sinds mei in dienst is bij 's werelds grootste sociale netwerk. Die statusmelding is inmiddels afgeschermd. Diverse techblogs, zoals TechMeme, hebben het inhuren van Geohot door Facebook wel opgemerkt.

“Facebook is echt een fantastische plek om te werken… De eerste hackathon is nu voorbij", luidde de status update van Geohot. Verder heeft iPhone-hacker 'p0isixNinja' (Joshua Hill) in een interview bevestigd dat de PS3-hacker bij Facebook werkt. Dat heeft Hotz hem laten weten toen die weigerde mee te doen aan een wedstrijd iPad2-jailbreaken.

Sony-aanvallen

Hotz heeft die uitdaging ook afgeslagen omdat hij uit de belangstelling wil blijven. Dit nadat de hacker breed in de media is gekomen voor het kraken van de PlayStation3 en de rechtszaak van Sony tegen hem. Die zaak is geschikt, maar de hele kwestie heeft hackers wereldwijd aangezet tot grootschalige aanvallen op Sony. Daarbij is onder meer ingebroken op het PlayStation Network (PSN) waarna Sony die online-dienst geheel plat heeft gelegd.