De website Timelines.com kan zijn rechtsgang tegen Facebook voortzetten. Het sociale netwerk wordt beschuldigd van het onrechtmatig gebruik van het handelsmerk Timeline. Facebook claimt dat deze term generiek genoeg is voor gebruik, maar Timelines.com denkt hier anders over en heeft het sociale netwerk aangeklaagd.

Timelines.com bestaat sinds 2009. De site geeft gebruikers de mogelijkheid om chronologieën te maken van historische gebeurtenissen zoals sportevenementen, oorlogen of wetenschappelijke doorbraken. Facebook gebruikt de term 'Timeline' sinds september 2011 voor het historische overzicht van zijn gebruikersprofielen. Een week later klaagde Timelines.com het sociale netwerk aan.

'Miljoenen geïnvesteerd'

Via zijn advocatenteam probeerde Facebook de rechtszaak vervolgens in de kiem te smoren. Maar rechter John W. Darrah in Chicago vindt het te vroeg om vast te stellen dat de eis van Timelines.com wel of niet gegrond is, schrijft financieel persbureau Bloomberg.

Bovendien benadrukt de rechter dat Timelines.com miljoenen dollar heeft geïnvesteerd in zijn bedrijf en meer dan duizend actieve gebruikers heeft. De rechtszaak gaat daarom alsnog van start. De eerste juryzitting staat gepland voor 22 april.