Sinds februari dit jaar doen geruchten de ronde over Project Titan. Een geheim project van Facebook die gericht zou zijn op het opzetten van een eigen webmaildienst. De geruchten op het web zwollen afgelopen weekend aan nadat TechCrunch bericht dat de dienst er maandagavond aangekondigd wordt tijdens een Facebook-event. Gebruikers zouden een @facebook.com e-mailadres krijgen. Het zou niet alleen om een inbox gaan die het mogelijk maakt om via pop3 bestaande e-mailadressen te forwarden, maar om een volledige webmail client.

Titanenstrijd

Naast een Facebook e-mailinbox wordt er ook gespeculeerd dat het sociale netwerk een chatfunctie krijgt voor meerdere gebruikers tegelijkertijd. Ook zou er een zoekmachine op stapel staan die de relevantie van zoekresultaten beoordeelt aan de hand van vrienden die zich in het directe netwerk van een gebruiker bevinden. Daarmee wordt het makkelijker Facebook commercieel aantrekkelijker te maken. Of dit allemaal werkelijk gaat gebeuren is nog afwachten. Facebook zei niet in te willen gaan op speculaties over toekomstige producten.

Wel zou dit eventueel kunnen verklaren waarom Facebook met Google in de clinch ligt over het al dan niet delen van accountinformatie. De dominante zoekgigant doet ook erg zijn best om top-it'ers binnen te houden maar heeft daar duidelijk moeite mee. Het loon van alle werknemers wordt verhoogd met tien procent. Daarnaast kreeg een manager 3,5 miljoen dollar opslag om hem ervan te overtuigen niet over te stappen naar Facebook.