Facebook heeft een deal gesloten met online bestandendeler Drop.io. Via die dienst kunnen gebruikers privébestanden zoals foto's, documenten video en audio online delen. 's Werelds grootste sociale netwerk heeft het grootste deel van Drop.io's technologie en activa overgenomen samen met de ceo van het het bedrijf: Sam Lessin.

Nieuwssite VentureBeat wijst erop dat dit waarschijnlijk betekent dat de rest van het team niet meegaat naar Facebook. Het sociale netwerk houdt zich in een reactie op de vlakte maar bevestigt de "kleine talentovername". "We zijn erg blij dat Sam Lessin zich aansluit bij Facebook."

Data wordt gewist

In de komende weken wordt Drop.io langzaam ontmantelt, meldt de startup op zijn blog. Nog deze week wordt de gratis uploadservice afgesloten. Wie nog wat wil downloaden via de service kan dit blijven doen tot 15 december, dan worden ook de betaalde accounts afgesloten. "Download je informatie alsjeblieft voor 15 december, we zijn van plan om het na die datum te verwijderen." Er wordt geen gebruikersdata of andere content overgezet naar Facebook.

Volgens VentureBeat doet Facebook geen overnames om technologie te bemachtigen. Eerder nam het Facebook bijvoorbeeld aggregator van sociale netwerken FriendFeed en locatiestartup Hot Potato over. In beide gevallen ging het om het personeel: een topman en een team. Mark Zuckerberg, ceo van Facebook, benadrukte die strategie tijdens een toespraak op de Stanford-universiteit. "We hebben nog nooit een bedrijf gekocht voor de technologie. We kopen bedrijven voor de uitstekende mensen."

Oude bekenden

Zuckerberg heeft volgens het boek The Social Network een gedeeld verleden met Lessin. Ze studeerden samen aan Harvard en Lessin heeft Zuckerberg in de beginjaren van Facebook geïntroduceerd in het New Yorkse circuit. Over overnamebedragen wordt niet gerept.