Volgens analisten van Ovum is de enorme database aan telefoonnummers van Whatsapp-gebruikers een van de redenen om de berichtendienst te kopen voor 16 miljard dollar.

Facebook probeert al jaren zijn gebruikers te verleiden hun telefoonnummers "in het kader van onze beveiligingsmaatregelen" te delen, maar slaagt daar slechts ten dele in en dan vooral met de mobiele app, die graag toegang wil hebben tot het adresboek.

7 Gratis alternatieven voor Whatsapp

Voor degenen die het nu tijd vinden om Whatsapp te verlaten heeft Computerworld.nl de alternatieven op een rijtje gezet. De 7 gratis alternatieven voor Whatsapp.

Telefoonnummers komen bij gebruikersinfo

Met de telefoonnummers wordt de gebruikersinformatie die Facebook inmiddels heeft opgebouwd belangrijk verrijkt, zegt Ovum. "Met de toegang tot de telefoonnnummers wordt de offline en online wereld van Facebookgebruikers met elkaar verbonden. Daarnaast zal de aankoop de mobiele strategie van Facebook verbeteren."

Volgens Ovum zal Whatsapp op de langere termijn het huidige Facebook Messenger vervangen, maar moet het wel oppassen dat het Whapsapp laat doen waar het tot nu toe goed in is geweest: gebruikers berichten naar elkaar laten sturen. "Facebook moet voorkomen dat het dat platform gaat verbreden met diensten als games."