Volgens de Wall Street Journal werkt Facebook aan een video-app voor set-top boxes waaronder Apple TV. Deze nieuwe tvOS-app zou Facebook video's naar de woonkamer van kijkers moeten brengen. Dit zorgt er niet alleen voor dat het bedrijf meer kan verdienen aan advertenties, maar ook dat jij, als bedrijf je niet alleen moet richten op kleine schermpjes.

Facebook is al een tijdje bezig een "video first" bedrijf te worden en een set-top box-app is een logische volgende stap om dat te realiseren. Het bedrijf is al een tijdje diens live-video feature en video-sharing-diensten aan het pushen via de mobiele apps en Instagram.

Bereid IT voor op Video

Marketingafdelingen gaan steeds meer doen met video. Is onder andere je netwerk daarop voorbereid? Op ISEeurope in de RAI in Amsterdam krijg je een goed overzicht van wat er allemaal te gebeuren staat en hoe je je erop voorbereidt.

De beurs staat helemaal in het teken van de versmelting van AV en IT. Registreer je direct.

Het social media bedrijf is ook al een tijdje in discussies met mediabedrijven om long-form video content te hosten. Facebook is zelfs bezig om, net als Netflix en Amazon, originele content te produceren.

Social media bedrijven en streamingdiensten spelen een steeds grotere rol in de 70 miljard dollar grote tv-advertentiemarkt. Naast Amazon en Netflix zijn nu ook bedrijven als YouTube en Twitter bezig met het lanceren van Apple TV-apps en focussen zij zich op premium video content.

Wat betekent dit voor je netwerk?

Nu diensten als YouTube en Facebook zich steeds meer richten op televisies en andere grote schermen, zullen bedrijven die zich bezig houden met live video de videokwaliteit moeten opschroeven. Content produceren met een simpele webcam of smartphone kan er (meestal door de hoge compressie) minder goed (en professioneel) uit zien op grotere schermen.

Er zal geïnvesteerd moeten worden in betere video-apparatuur en de compressie zal verlaagd moeten worden om lelijke artefacten te voorkomen. Dit betekent dat er meer bandbreedte zal worden gebruikt.

Video zal niet alleen een hogere prioriteit moeten krijgen op het netwerk (al dan niet via QoS) ook de uploadsnelheid van je provider zal moeten worden verhoogd. Veel oudere (vooral zakelijke) abonnementen zijn vooral afgesloten met de focus op downloadsnelheiden, maar nu live streaming een steeds grotere rol gaat spelen is een goede, grote, stabiele uploadsnelheid minstens net zo belangrijk.

ISEeurope in de RAI in Amsterdam is een gigantische beurs voor AV, die helemaal in het teken staat van de versmelting van AV en IT.