Dat is het idee achter de nieuwe plugin van de sociale netwerksite. Uitgevers en bloggers kunnen de Comment Box plugin gebruiken om hun huidige reactiesysteem te vervangen. Voor de installatie is maar één regel code nodig.

Volgens Dan Rose, Facebook’s VP van Partnerships en Platform Marketing is een van de belangrijkste functies dat commentaren van Facebook-vrienden veel prominenter in de reacties verschijnen dan de reacties van minder bekenden. Ook worden de reacties automatisch op Facebook gezet, zodat alle connecties kunnen zien wie waar op heeft gereageerd. De reacties op die Facebook-posts kunnen ook weer automatisch op de website als commentaar verschijnen. De theorie is dat dit ook meer, en relevanter bezoek naar websites zal leiden.

Moderator krijgt alle opties

Daarnaast worden populaire reacties prominenter weergegeven dan minder populaire en wordt spam automatisch geweerd, aldus Facebook. Daarnaast kunnen gebruikers informatie zien van reagerende Facebookers die publiek beschikbaar is, het gaat bijvoorbeeld om beroep, leeftijd, stad en wederzijdse vrienden.

De beheerder van een website krijgt meer controle over de comments, inclusief de optie om standaard alle reacties voor iedereen zichtbaar te maken, of alleen de reacties van Facebook-vrienden te tonen. Ook kunnen er sommige woorden op de zwarte lijst worden gezet en kunnen gebruikers een ban krijgen.

Geen Facebook-account nodig

Er is ook een dashboard gebouwd waarmee centraal alle reacties op een hele website gemodereerd kunnen worden vanuit één interface. Gebruikers hoeven niet per se te beschikken over een Facebook-account om via de module te kunnen reageren. Er is ook een optie ingebouwd om met andere accounts een reactie achter te laten.